:

Hvad tøj skal man have på til bryllup?

Índice:

 1. Hvad tøj skal man have på til bryllup?
 2. Hvordan klæder man sig til bryllup?
 3. Hvilke farver må man ikke have på til et bryllup?
 4. Hvad må kvinder ikke have på til bryllup?
 5. Hvad må mænd ikke have på til bryllup?
 6. Kan man have jeans på til bryllup?
 7. Hvad må man ikke til bryllup?
 8. Hvorfor må man ikke have rød på til et bryllup?
 9. Hvorfor må man ikke sove sammen før bryllup?
 10. Hvorfor må man ikke sove sammen for bryllup?
 11. Hvad har brudens mor på?
 12. Hvad må man ikke til et bryllup?
 13. Hvorfor må man ikke sove sammen dagen før bryllup?
 14. Hvorfor kysser man bruden når gommen er væk?
 15. Hvad betaler brudens forældre?

Hvad tøj skal man have på til bryllup?

Ved smoking/Black Tie skal herrerne komme i smoking og kvinderne i lang eller kort kjole. Ved morning suit skal herrerne komme i jacket og kvinderne i lang eller kort kjole. Ved mørkt kostume skal herrerne komme i mørkt jakkesæt og kvinderne i lang eller kort kjole eller pæne bukser.

Hvordan klæder man sig til bryllup?

Valget er enkelt, enten mørkeblåt eller mørkegråt jakkesæt, en klassisk skjorte i hvid eller blå samt et slips eller butterfly. Jakkesættet kan, hvis du ønsker det, være let mønstret. Kombiner med et par brune eller sorte lædersko. For et mere formelt udtryk, bør du vælge sorte sko.

Hvilke farver må man ikke have på til et bryllup?

Som kvindelig gæst skal man være opmærksom på disse tre farver: hvid, sort og rød. De fleste ved, at hvid er no-go, da det typisk er en farve forbeholdt bruden. Også sort er 'forbudt', da det er en sorgens farve, som derfor snarere bruges til begravelser frem for glædelige begivenheder som bryllupper.

Hvad må kvinder ikke have på til bryllup?

Der er som udgangspunkt 3 klare regler for hvad man IKKE tager på til et bryllup:

 • Du må ikke bære hvidt, den farve er forbeholdt bruden.
 • Din kjole, hvis du er kvindelig gæst må ikke overgå brudens brudekjole.
 • Du må ikke tage jeans/cowboytøj (eller meget afslappet tøj på, f. eks. shorts).

Hvad må mænd ikke have på til bryllup?

Hvilken farve jakkesæt er bedst til et bryllup? Så længe dresscoden ikke er smoking eller kjole og hvidt, er et mørkegråt eller marineblåt jakkesæt et sikkert valg.

Kan man have jeans på til bryllup?

Du vil gerne sikre dig, at de er 100% klar over din ønskede dresscode til brylluppet og at de ikke dukker op i f. eks. ripped jeans, bermudashorts eller andet mindre festligt tøj.

Hvad må man ikke til bryllup?

Undgå hvid Det er kun bruden, som må bære hvidt til brylluppet. Det er oftest bedst også at undgå farver som lys cremefarve, elfenben, champagnefarvet og rosa. Ellers kan du risikere, at din kjole ligner brudens for meget. Dog vil nogle brude være okay med det.

Hvorfor må man ikke have rød på til et bryllup?

Ifølge gammel skik signalerer en kvindelig bryllupsgæst i rød kjole, at hun enten er gommens elskerinde, eller at hun gerne vil forføre ham. Hvis brudens mor derimod ankommer i rød kjole, betyder det, at hun blåstempler ægteskabet. Det er dog de færreste brudepar i dag, som bandlyser rød fra deres bryllup.

Hvorfor må man ikke sove sammen før bryllup?

#5: Brudeparret sover hver for sig natten før brylluppet Før i tiden boede bruden som regel hjemme hos sine forældre, indtil hun blev gift, og derfor gav det sig selv, at parret ikke sov sammen natten inden brylluppet.

Hvorfor må man ikke sove sammen for bryllup?

#5: Brudeparret sover hver for sig natten før brylluppet Før i tiden boede bruden som regel hjemme hos sine forældre, indtil hun blev gift, og derfor gav det sig selv, at parret ikke sov sammen natten inden brylluppet.

Hvad har brudens mor på?

Der er ikke nogle deciderede regler for brudens mors påklædning, men man siger, at hvis brudens mor kommer i rødt til brylluppet, er det en blåstempling og velsignelse af ægteskabet. Hvis brudens mor derimod kommer i sort, er det et symbol på at hun ikke anerkender og ønsker ægteskabet.

Hvad må man ikke til et bryllup?

Det er kun bruden, som må bære hvidt til brylluppet. Det er oftest bedst også at undgå farver som lys cremefarve, elfenben, champagnefarvet og rosa. Ellers kan du risikere, at din kjole ligner brudens for meget. Dog vil nogle brude være okay med det.

Hvorfor må man ikke sove sammen dagen før bryllup?

#5: Brudeparret sover hver for sig natten før brylluppet Før i tiden boede bruden som regel hjemme hos sine forældre, indtil hun blev gift, og derfor gav det sig selv, at parret ikke sov sammen natten inden brylluppet.

Hvorfor kysser man bruden når gommen er væk?

#3: Bryllupstraditioner: Kys gommen, når bruden er væk Der er mange traditioner ved brylluppet, der er forbundet med kys. Blandt andet er der tradition for, at de kvindelige gæster skal skynde sig at kysse gommen, hvis bruden forlader sin plads ved bordet.

Hvad betaler brudens forældre?

Ja, den er god nok; traditionelt betaler brudens forældre for bryllupsfesten, da brudgommen skal spare på sine penge, så han kan forsørge sin kommende kone (og børn). Det vil sige, at brudens forældre tidligere har betalt for mad og drikke og alt, hvad der ellers hører til.