:

Hvad betyder gommen?

Índice:

 1. Hvad betyder gommen?
 2. Hvad har gommen på til bryllup?
 3. Hvad side sidder gommen?
 4. Hvad skal gommen sørge for?
 5. Hvor sidder gommen?
 6. Hvor står gommen?
 7. Hvad giver gommen sin brud?
 8. Hvorfor kysser man bruden når gommen er væk?
 9. Hvorfor må gommen ikke se bruden?
 10. Hvem fører gommen op?
 11. Hvorfor klipper man gommens underbukser?
 12. Hvordan ved man om man kysser godt?
 13. Hvorfor klipper man hul i gommens strømper?
 14. Hvor lang tid skal man kysse?
 15. Hvorfor lukker vi øjnene når man kysser?

Hvad betyder gommen?

Brudgommen er den mandlige del af det par som vies. Han holder tale for sin brud ifølge traditionen som nummer 2. Dvs. lige efter brudens far eller mor.

Hvad har gommen på til bryllup?

Det er dig som Brudgom der bestemmer!

 • Tager Gommen smoking på, må gæsterne ikke ankomme i kjole og hvidt.
 • Tager Gommen jakkesæt med vest på, må gæsterne ikke tage en morning jacket på.
 • Tager du som Gom smoking på, må dine venner også gerne tage smoking på. Det vil sige samme beklædning som Gommen eller mindre fin.
Cached

Hvad side sidder gommen?

Uanset hvad gælder det, at brudeparret naturligvis skal sidde ved siden af hinanden – bruden til venstre for gommen. Til højre for gommen sidder brudens mor, og til højre for hende sidder gommens far. Til venstre for bruden sidder brudens far, og til venstre for ham sidder gommens mor.

Hvad skal gommen sørge for?

Gommens opgaver i forhold til bryllupsplanlægningen Det drejer sig blandt andet om at lægge et budget for brylluppet, stå for at finde band eller dj til brylluppet, finde frem til muligheder for bryllupskørsel samt stå for at finde den rette drikkelse til brylluppet.

Hvor sidder gommen?

Helt traditionelt set er der et højbord, hvor brudeparret sidder i midten af bordet. Her sidder bruden så med sin far til højre og gommen til venstre. Ved siden af brudens far sidder gommens mor så. Gommen har brudens mor ved sin side, hvor gommens far sidder ved siden af hende.

Hvor står gommen?

Det siger den gamle skik. De gamle traditioner foreskriver, at kvinder skal sidde i kirkens nordside og mænd i kirken sydside. Der er er derfor tradition for, at brudens familie sidder til venstre i kirken og gommens til højre.

Hvad giver gommen sin brud?

Det kan være et flot smykke, en hyggelig overraskelse i form af en oplevelse eller - som sagt – hvorfor ikke begge dele? Den mest normale morgengave til gommen er et smykke, oftest i form af en halskæde, et par personlige manchetknapper, et armbånd, en slipsenål eller lignende.

Hvorfor kysser man bruden når gommen er væk?

#3: Bryllupstraditioner: Kys gommen, når bruden er væk Der er mange traditioner ved brylluppet, der er forbundet med kys. Blandt andet er der tradition for, at de kvindelige gæster skal skynde sig at kysse gommen, hvis bruden forlader sin plads ved bordet.

Hvorfor må gommen ikke se bruden?

Ifølge den gamle overtro må gommen ikke se brudekjolen inden brylluppet – det siges, at bringe uheld! En gammel skik siger desuden, at bruden ved brylluppet skal bære noget nyt, noget gammelt, noget blåt og noget lånt. Dette er en sød, lille tradition, som mange stadig bruge den dag i dag.

Hvem fører gommen op?

Normalt går bruden på venstre side af ham, der fører hende op. Gommen skal ankomme i god tid – gerne 30-45 minutter før vielsen.

Hvorfor klipper man gommens underbukser?

Klipningen symboliserer, at gommen ikke længere er på sine frierfødder og dermed ikke behøver imponere potentielle partnere ved at kunne fremvise strømper uden huller i.

Hvordan ved man om man kysser godt?

Kys er subjektive, og det er forskelligt fra person til person, hvad man betragter som et godt kys. Så hvordan ved man om man kysser godt? Ja, den nemmeste måde er simpelthen er føle efter i kroppen og mærke selve kysset i akten.

Hvorfor klipper man hul i gommens strømper?

Derfor klipper man i strømperne Nu klipper man altså et stykke af "hoserne" for at vise brudgommen, at det er slut med at føjte, og at livet som gift skal begynde. Det er altså dermed slut med at gøre "hoserne grønne". Der er mange brudgomme, der forbereder sig til dette øjeblik, når sokkerne skal klippes.

Hvor lang tid skal man kysse?

Otte ud af 10 foretrækker at tilte hovedet til højre, når der skal kysses, og forskning tyder på, at kysser du sammenlagt med din partner fem til 10 minutter om dagen, kan I forlænge forelskelsen i hinanden.

Hvorfor lukker vi øjnene når man kysser?

Et nyt studie afslører, at vores hjerner har svært ved at aktivere andre sanser, når vi skal koncentrere os om visuelle stimuli. Derfor lukker vi øjnene, når vi kysser, skriver Independent.co.uk.