:

Hvordan laver man en god bordplan?

Índice:

 1. Hvordan laver man en god bordplan?
 2. Hvordan sidder man til bords til bryllup?
 3. Hvilken bordopstilling?
 4. Hvem sidder ved siden af gommen i kirken?
 5. Hvor skal toastmaster sidde?
 6. Hvem sørger for risposer til bryllup?
 7. Hvor sidder damen ved bordet?
 8. Hvor mange kan sidde ved runde borde?
 9. Hvordan skal bordet dækkes?
 10. Hvor meget fylder runde borde?
 11. Hvilke farver må man ikke have på til et bryllup?
 12. Hvem går først ind i kirken ved bryllup?
 13. Hvad skal toastmaster vide?
 14. Hvornår holder toastmaster tale?
 15. Hvad må kvinder ikke have på til bryllup?

Hvordan laver man en god bordplan?

Gode grundregler for den gode bordplan Lav et børnebord til gæster under cirka 13 år. Sæt ikke humørbomben blandt de stille for at hive dem op, men miks begge typer. God stemning smitter. Bland singler og par ved bordene, men vær opmærksom på ikke at placere par sammen, der kun kan tale indbyrdes om deres ligusterhæk.

Hvordan sidder man til bords til bryllup?

Uanset hvad gælder det, at brudeparret naturligvis skal sidde ved siden af hinanden – bruden til venstre for gommen. Til højre for gommen sidder brudens mor, og til højre for hende sidder gommens far. Til venstre for bruden sidder brudens far, og til venstre for ham sidder gommens mor. Cached

Hvilken bordopstilling?

Hvilken bordopstilling skal i vælge De runde borde giver rummet et blødt look og det vil skabe en mere intim stemning. Ved runde borde er man noget mere afskåret fra de andre borde, så det skal man lige have med i sine overvejelser. Hesteskoen og langborde giver en mere afslappet og mindre formel stemning. Cached

Hvem sidder ved siden af gommen i kirken?

#14 Brudgommen ankommer sammen med sin forlover I kirken står brudgommen tættest på alteret, og forlover placeres på venstre side af brudgommen. Efter selve vielsen i kirken, bytter forlover og bruden plads, således at brud og brudgom nu sidder sammen og forlover og brudens far sidder sammen.

Hvor skal toastmaster sidde?

Det vil sige at toastmasteren skal stå udenfor rådhusets hovedindgang og guide folk. Efter vielsen skal toastmasteren nå hen til stedet hvor festen skal holdes, inden resten af gæsterne begynder at ankomme.

Hvem sørger for risposer til bryllup?

Hvem sørger egentlig for risposer til et bryllup? Det er der ikke nogen fast tradition for. Du kan såmænd overlade til gæsterne selv at tage ris med. Men hvis du være sikker på, at der er ris til gæsterne, så må du enten selv i gang eller uddelegere opgaven til et familiemedlem eller en god veninde.

Hvor sidder damen ved bordet?

PÅ siden bordplan.dk kan man læse at det kun er i de nordiske lande at borddamen sidder til højre for sin Bordherre. I bogen "Hvorfor det?" står der på side 76 kan man læse en forklaring på, hvorfor der står: "det hænger nok sammen med, at sværdet typisk hang ved mandens venstre side .

Hvor mange kan sidde ved runde borde?

Især rundt bord til 6 personer og rundt bord til 8 personer. De kan hver især typisk have plads til både familie og gæster. Et rundt bord i træ passer godt ind i den nordiske indretning og de fleste danske hjem. Bordet vil holde i mange år frem.

Hvordan skal bordet dækkes?

Hovedreglen inden for korrekt borddækning er, at du skal placere bestikket, så gæsten starter udefra og bevæger sig ind mod tallerkenen. Bestikket til den første ret ligger altså altid yderst, og bestikket til hovedretten skal være nærmest tallerkenen.

Hvor meget fylder runde borde?

Indretning med runde borde Runde borde fylder en smule mere og udnytter pladsen i de firkantede telte en smule ringere end aflange borde. Derfor anbefaler vi, at du regner med 1,5 m2 plads pr. gæst, hvis du vælger at dække op ved runde borde.

Hvilke farver må man ikke have på til et bryllup?

Som kvindelig gæst skal man være opmærksom på disse tre farver: hvid, sort og rød. De fleste ved, at hvid er no-go, da det typisk er en farve forbeholdt bruden. Også sort er 'forbudt', da det er en sorgens farve, som derfor snarere bruges til begravelser frem for glædelige begivenheder som bryllupper.

Hvem går først ind i kirken ved bryllup?

Som tidligere nævnt, så skal brudgommen ankomme til kirken, ca. 30 minutter før vielsen, hvor han ankommer sammen med sin forlover og sætter sig ved alteret og venter på sin kommende hustru. Gommen sætter sig tættest på alteret og venter, på at vielsen starter, når bruden ankommer.

Hvad skal toastmaster vide?

Det er essentielt, at toastmasteren er velforberedt. Det er derfor en god idé at skrive i selve festindbydelsen, hvem toastmasteren er og angive personens kontaktinfo. Derved kan du opfordre dine gæster til at henvende sig til personen, hvis de har nogle indslag.

Hvornår holder toastmaster tale?

Ofte er der tradition for, at værten og toastmasteren holder tale, inden der serveres forret, og Brudens far og Brudgommen holder tale inden forretten er tages af bordet.

Hvad må kvinder ikke have på til bryllup?

Der er som udgangspunkt 3 klare regler for hvad man IKKE tager på til et bryllup:

 • Du må ikke bære hvidt, den farve er forbeholdt bruden.
 • Din kjole, hvis du er kvindelig gæst må ikke overgå brudens brudekjole.
 • Du må ikke tage jeans/cowboytøj (eller meget afslappet tøj på, f. eks. shorts).