:

Hvor mange rundkirker er der i Danmark?

Índice:

 1. Hvor mange rundkirker er der i Danmark?
 2. Hvor mange rundkirker er der i Jylland?
 3. Hvor mange rundkirker er der på Bornholm?
 4. Hvad betyder Lars på Bornholm?
 5. Hvad brugte man rundkirker til?
 6. Hvad koster det at komme ind i Østerlars Rundkirke?
 7. Hvad er det mest besøgte sted på Bornholm?
 8. Hvem ejer Bornholm?
 9. Hvem har ejet Bornholm?
 10. Hvorfor har man lavet rundkirker?
 11. Hvor gammel er Nylars Rundkirke?
 12. Hvor ligger den største af Bornholms fire rundkirker?
 13. Hvad er det særlige ved Østerlars Rundkirke?
 14. Hvilken by er hyggeligst på Bornholm?
 15. Hvilken rundkirke skal jeg vælge?

Hvor mange rundkirker er der i Danmark?

Findes der rundkirker i Jylland? Vi kender bedst de runde kirker fra Bornholm, men i Thorsager ligger Jyllands eneste rundkirke. Den er en af Danmarks 7 middelalderlige rundkirker. Sammen med Horne Kirke på Vestfyn og Bjernede Kirke på Sjælland indgår Thorsager i en særlig gruppe af “Absalon-rundkirker”. Cached

Hvor mange rundkirker er der i Jylland?

"Thors Ager" er Jyllands eneste rundkirke rejst på et sted, hvor der måske tidligere blev ofret til guden Thor. Rundkirken er opført omkring 1200. I 1231 blev Thorsager registreret som krongods, og det er derfor troligt, at kongen kan være den særprægede og monumentale kirkes bygherre. Cached

Hvor mange rundkirker er der på Bornholm?

Du finder rundkirkerne i Nylars, Østerlars, Olsker og Nyker. Rundkirkerne er bygget som kombinerede kirker og forsvarsværker, og hver af rundkirkerne har sit helt eget særpræg.

Hvad betyder Lars på Bornholm?

Navnet "Lars" er en forkortelse af Laurentius. Neden for kirken ligger Bornholms Middelaldercenter, der hvert år afholder marked, demonstration af jagtfalke og skydning med kanoner.

Hvad brugte man rundkirker til?

En rundkirke har – som navnet antyder – et rundt kirkeskib. Denne særlige form skyldtes, at kirken ikke kun fungerede som kirke, men også som forsvarsværk: en rund kirke har ingen hjørner og er derfor lettere at forsvare. Det var vigtigt i 1100- og 1200-tallets Danmark, hvor rundkirkerne blev bygget.

Hvad koster det at komme ind i Østerlars Rundkirke?

Østerlars Rundkirke er åben for offentligheden hele året mellem morgen- og aftenringning, undtaget når der er kirkelige handlinger. Det koster 10 kr at besøge kirken.

Hvad er det mest besøgte sted på Bornholm?

Hammershus er Nordeuropas største borgruin og Bornholms mest besøgte seværdighed.

Hvem ejer Bornholm?

Administrativt sorterer Bornholm fra 1. januar 2003 under Bornholms Regionskommune som siden 1. januar 2007 hører under Region Hovedstaden.

Hvem har ejet Bornholm?

I 1645 erobrede Sverige Bornholm, der dog ved freden forblev dansk. Efter en revanchekrig måtte Danmark ved Roskildefreden i 1658 afstå Bornholm til Sverige. Senere på året udløstes et oprør på øen. Den svenske kommandant blev dræbt, hvorefter Hammershus kapitulerede.

Hvorfor har man lavet rundkirker?

En rundkirke har – som navnet antyder – et rundt kirkeskib. Denne særlige form skyldtes, at kirken ikke kun fungerede som kirke, men også som forsvarsværk: en rund kirke har ingen hjørner og er derfor lettere at forsvare. Det var vigtigt i 1100- og 1200-tallets Danmark, hvor rundkirkerne blev bygget.

Hvor gammel er Nylars Rundkirke?

Nylars Kirke blev sandsynligvis opført i midten af 1100-tallet. Den er bygget af kampesten og silurkalk med apsis, kor og rundskib. Kirkens ene klokke er støbt i 1702 af D.H. Gradener og Arendt Tor Kuhl, mens den anden klokke er omstøbt ved arkitekt Mathias Bidstrups restaurering i 1882.

Hvor ligger den største af Bornholms fire rundkirker?

Når du kommer til Bornholm, bør du bestemt besøge en eller flere af øens rundkirker. Oplev Østerlars Rundkirke, der er Bornholms største og mest kendte rundkirke. Besøg også Olsker Rundkirke, der er den højeste og mest elegante af øens fire rundkirker.

Hvad er det særlige ved Østerlars Rundkirke?

Østerlars Rundkirke, der er opført omkring år 1200, er Bornholms største rundkirke. Det cirkelrunde kirkeskib er bygget af kløvede kampesten og måler udvendigt 17 meter i diameter. Bygningen er opført omkring en hul midterpille og indeholder tre etager.

Hvilken by er hyggeligst på Bornholm?

Blandt Bornholms hyggeligste byer er Gudhjem på det nordlige Bornholm helt i top. Den er Danmarks eneste bjergby, og herfra kan du sejle til øgruppen Ertholmene (Christiansø og Frederiksø). Byen, der har ca. 700 indbyggere, er anlagt direkte på det stejle grundfjeld med smalle gader.

Hvilken rundkirke skal jeg vælge?

Østerlars rundkirke er Bornholms og Danmarks største rundkirke, og er den mest kendte af de fire bornholmske rundkirker. Her kan du se de fine kalkmalerier, opleve det flotte kirkerum, og nyde et øjeblik i ophøjet ro.