:

Hvad betyder Gundsømagle?

Índice:

 1. Hvad betyder Gundsømagle?
 2. Hvor langt er der rundt om Gundsømagle Sø?
 3. Kan man bade i Gundsømagle Sø?
 4. Hvem ejer Gundsømagle Sø?
 5. Hvor mange mennesker bor der i Gundsømagle?
 6. Hvad betyder Bastialsk?
 7. Kan man gå langs Roskilde Fjord?
 8. Kan man gå rundt om Pedersborg Sø?
 9. Hvornår må man bade i en sø?
 10. Kan man bade i Fuglsang Sø?
 11. Hvor ligger Gundsømagle Sø?
 12. Hvor mange mennesker bor i Morud?
 13. Hvad betyder Maliciøse?
 14. Hvad er en Rufferske?
 15. Er der sild i Roskilde Fjord?

Hvad betyder Gundsømagle?

Navnet Gundsømagle kendes 1100-t. som Guthensø, 1. led Guthung 'den til guderne viede', opr. navn på Gundsømagle Sø; magle 'stor' tilføjet for at markere forskel til Gundsølille.

Hvor langt er der rundt om Gundsømagle Sø?

Gundsømagle så er en rigtig Perle, tag turens fem kilometer tur/retur og lad børnene løbe på gangstien eller gå stille frem og se de mange fugle der er langs søen, på vej hjem kan man jo lige gøre holdt ved storkeparret 3 kilometer derfra.

Kan man bade i Gundsømagle Sø?

Den store sø befinder sig smukt mellem vildtvoksende natur og skøn udsigt. Ved Himmelsøen kan du bade fra den 140 meter lange flydebro eller hoppe i bølgen blå fra den fine sandstrand.

Hvem ejer Gundsømagle Sø?

Generel information: Den nuværende Gundsømagle Sø og dens nærmeste østlige og sydlige omgivelser blev erhvervet af Fugleværnsfonden i 1984. Formålet med opkøbet var at give områdets fugle jagtfred og på sigt genoprette søen efter fortidens voldsomme forurening. Cached

Hvor mange mennesker bor der i Gundsømagle?

Byen har knap 3.000 beboere.

Hvad betyder Bastialsk?

som et dyr; dyrisk; umenneskelig.

Kan man gå langs Roskilde Fjord?

Fjordstien er en cykel- og vandresti rundt om Roskilde Fjord og Isefjord. Ruten er i alt på cirka ca. 275 km, hvor der på nogle strækninger er et separat vandrespor. Fjordstiens rutenummer er 40.

Kan man gå rundt om Pedersborg Sø?

Sorø og Pedersborg Sø rundt er 9 km. Tager du både Sorø Sø og Pedersborg Sø, er der 11,5 km rundt. Vandrer du rundt om Tuelsø, er der 7,8 km.

Hvornår må man bade i en sø?

Svøm i en sø Du kan roligt tage en måneskinsdukkert mellem åkanderne i en sø. Der er flere store søer i Danmark, hvor vandet er dejlig rent, og du må bade i søer, der er offentligt ejede hele døgnet. Dog kan der være lokale forbud, fredning eller andre begrænsninger, der fremgår af skiltning.

Kan man bade i Fuglsang Sø?

Fuglsang Sø er en af Danmarks reneste søer. Du kan bade i søen, men tjek vandkvaliteten på Herning Kommunes hjemmeside inden du springer i vandet, da der godt kan være alger om sommeren. Rundt om søen er der lavet afmærkede ruter og en discgolfbane.

Hvor ligger Gundsømagle Sø?

På den enestående gangbro gennem Sjællands største rørskov, får du fornemmelsen af at blive helt væk i naturen. Gundsømagle rørskov ligger kun 40 minutters kørsel fra København. Gundsømagle rørskov ligger kun 40 minutters kørsel fra København.

Hvor mange mennesker bor i Morud?

Indbyggertal: Omkring 1.750 indbyggere.

Hvad betyder Maliciøse?

Maliciøs, (fr. malicieux), lidt ondskabsfuld; drillende.

Hvad er en Rufferske?

ruffersche; i rigsspr. især foræld.) kvinde, der driver rufferi; koblerske; ogs. (dial.): letfærdig kvinde; skøge (Feilb.).

Er der sild i Roskilde Fjord?

Roskilde Fjord byder på et fantastisk fiskeri efter havørreder året igennem, men her er også mange andre spændende fisk at få på krogen. I sæsonen er der masser af hornfisk, sild, makrel og fladfisk, og i fjordens sydligste ende ved Kattinge Vig og Herslev Bugt er der sågar aborre og sandart.