:

Hvor mange herregårde er der i Danmark?

Índice:

 1. Hvor mange herregårde er der i Danmark?
 2. Hvor mange herregårde er der på Sjælland?
 3. Hvornår er det en herregård?
 4. Hvor mange slotte er der på Fyn?
 5. Hvor ligger der flest herregårde i Danmark?
 6. Hvad er det største gods i Danmark?
 7. Hvor i Danmark er der flest herregårde?
 8. Hvad er det største slot i Danmark?
 9. Hvilke slotte ejer Margrethe?
 10. Hvad hedder Danmarks smukkeste herregård?
 11. Hvem ejer mest jord i Danmark?
 12. Hvilket slot ejer dronning Margrethe selv?
 13. Hvad får Prinsesse Marie i apanage?
 14. Hvad får prinsesse Benedikte i apanage?
 15. Hvad er Danmarks største gods?

Hvor mange herregårde er der i Danmark?

Der findes mere end 700 herregårde i Danmark. Fra 1500-tallet og indtil 1900-tallet satte herregårdene et stærkt præg på Danmarks historie. Herregårdenes rolle har ændret sig flere gange gennem historien, men grundlæggende har de fungeret som betydningsfulde institutioner i samfundet.

Hvor mange herregårde er der på Sjælland?

På Østsjælland er der 55 herregårde. * Som mange andre steder på Sjælland ligger herregårdene tæt. Det gælder både de mindre herregårde, men også nogle af de herregårde, der historisk har været blandt landets største godser, og som fortsat er det i dag.

Hvornår er det en herregård?

herregård: oprindelig en større gård, tilhørende en herre, dvs. en fornem mand; senere blot navn på en større sædegård eller hovedgård, til hvilken der har hørt "herligheder" (bøndergods, fiskevand, kirke og skov).

Hvor mange slotte er der på Fyn?

Du finder hele 123 slotte og herregårde rundt omkring på Fyn. De har været hjem for grever og baroner, og mange er det stadig. Du inviteres ind i de herskabelige gemakker og smukke slotsparker.

Hvor ligger der flest herregårde i Danmark?

Den højeste koncentration af herregårde findes på Fyn, mens det er på Sjælland, at godserne er størst. En del danske større godser, proprietærgårde og landsteder, f. eks.

Hvad er det største gods i Danmark?

Nummer 1. Christian Moltke står i spidsen for landets største gods, Bregentved midt på Sjælland. Greven er midt i generationskifte, hvor han overdrager Bregentved til sin søn, greve Frederik Moltke.

Hvor i Danmark er der flest herregårde?

Den højeste koncentration af herregårde findes på Fyn, mens det er på Sjælland, at godserne er størst.

Hvad er det største slot i Danmark?

Den bornholmske attraktion er Nordeuropas største borgruin og et stort trækplaster for turister på klippeøen. Hammershus blev bygget af ærkebiskop Jens Grand og stod færdigt i slutningen af 1200-tallet.

Hvilke slotte ejer Margrethe?

En række af de slotte, der ejes af staten, står til rådighed for kongehuset. Det gælder Amalienborg, Christiansborg Slot, Fredensborg Slot, Sorgenfri Slot, Graasten Slot og Eremitageslottet. Traditionelt bor dronningen på Amalienborg om vinteren, mens forår og efterår bruges på Fredensborg Slot.

Hvad hedder Danmarks smukkeste herregård?

Med 16 procent af stemmerne har Voergaard i Nordjylland vundet konkurrencen om at blive ”Danmarks Smukkeste Herregård.” Voergaard vinder blandt 17 kandidater fra hele landet – kun et mulehår foran Lynderupgård ved Viborg, mens Ledreborg ved Roskilde kom på tredjepladsen.

Hvem ejer mest jord i Danmark?

Privatpersoner og interessentskaber ejer 80 pct. af Danmarks samlede areal, mens virksomheder og selskaber ejer 8 pct. og det offentlige ejer 9 pct.

Hvilket slot ejer dronning Margrethe selv?

Kongelige Oplevelser

 • Christiansborg Slot.
 • Kronborg Slot.
 • Eremitageslottet.
 • Fredensborg Slot og Slotshave.
 • Kongernes Lapidarium.
 • Amalienborg Slot og Amaliehaven.
 • Bernstorff Slot og Slotshave.
 • Frederiksborg Slot og Slotshave.

Hvad får Prinsesse Marie i apanage?

Kronprinsesse Mary modtager 1,93 mio. kr. (10%) af de årpenge, der tilfalder kronprins Frederik.

Hvad får prinsesse Benedikte i apanage?

Af statsydelsen tilfalder desuden halvanden procent til prinsesse Benedikte, der dermed også kunne se frem til et forøget rammebeløb på 19.000 kroner mere i 2021. Dermed lyder hendes årsløn på omtrent 1.308.000 kroner, hvilket svarer til en månedsløn på 109.000 kroner.

Hvad er Danmarks største gods?

Nummer 1. Christian Moltke står i spidsen for landets største gods, Bregentved midt på Sjælland. Greven er midt i generationskifte, hvor han overdrager Bregentved til sin søn, greve Frederik Moltke.