:

Hvad er den ældste juletradition?

Índice:

 1. Hvad er den ældste juletradition?
 2. Hvad er julen kendt for?
 3. Hvor gammel er jul?
 4. Hvornår blev julen rød?
 5. Hvad betyder ordet jul?
 6. Hvad spiser man i Japan til jul?
 7. I hvilket land holder man ikke jul?
 8. Hvem fandt på navnet jul?
 9. Hvad er julemandens rigtige navn?
 10. Kan man hedde jul?
 11. Hvad spiser Tyskland til jul?
 12. Hvad spiser man i Amerika til jul?
 13. Hvem holder jul den 24?
 14. Hvem holder ikke jul?
 15. Hvad hedder julemandens 7 rensdyr?

Hvad er den ældste juletradition?

Mad og drikke har altid været et gennemgående element i fejring af julen. Først efter reformationen hører man om traditioner, der knytter sig til kristendommen.

Hvad er julen kendt for?

Julen er en gammel fest som blev holdt om vinteren for at fejre at dagene på denne tid af året blev længere og lysere. I dag er julen en kristen højtid hvor man mindes at Jesus blev født. De fleste mødes med deres familie, spiser julemad, synger, danser om juletræet og giver hinanden gaver.

Hvor gammel er jul?

Jul har ikke ret meget med kristendom at gøre. Folk i Norden har fejret jul, længe før de hørte om, at Jesus blev født. Man fejrede jul i Danmark allerede i 600-tallet. Selve ordet jul stammer fra vikingetiden.

Hvornår blev julen rød?

Julequiz svar: Julen blev for alvor rød, da Coca-Cola opfandt julemandens røde dragt. Den klassiske julemand, som vi kender ham i dag, blev tegnet af Fred Mizen til en Coca-Cola reklame i 1930. Reklamefremstødet var så stor en succes, at den røde julemand blev et klassisk vartegn overalt i verden.

Hvad betyder ordet jul?

Julen, som vi kender den i dag, er en kristen fest. Men ordet jul (oldnordisk: 'jól') anvendtes længe før, kristendommen slog rod i Danmark. 'Jul' var en betegnelse for fester, der blev afholdt om vinteren, ofte når dagene igen begyndte at blive længere.

Hvad spiser man i Japan til jul?

I Japan er dybstegt kylling – og særligt varianten fra den amerikanske fastfood-gigant Kentucky Fried Chicken (også kendt som KFC) – nemlig kongen af julebordet. - KFC er helt klart en fast del af det at fejre jul i Japan.

I hvilket land holder man ikke jul?

Somalia er ikke det eneste land, hvor julen er forbudt. I Brunei, der ligger på den asiatiske ø Borneo, er det forbudt at holde jul, efter sultan Hassanal Bolkiah har ytret ambitioner om at indføre Sharia-lovgivning i landet.

Hvem fandt på navnet jul?

Men ordet jul (oldnordisk: 'jól') anvendtes længe før, kristendommen slog rod i Danmark. 'Jul' var en betegnelse for fester, der blev afholdt om vinteren, ofte når dagene igen begyndte at blive længere. Men det er svært at sige noget om, hvad disse fester egentlig betød.

Hvad er julemandens rigtige navn?

Julemanden er i virkeligheden identisk med den katolske helgen Nikolaus, der var børnenes og de søfarendes beskytter, samt alle jomfruers hjælper og trøster. Nikolaus skal have været biskop i byen Myra i Lilleasien i 300-tallet. Legenderne om ham er talrige.

Kan man hedde jul?

I det ældste landsdækkende navnemateriale vi har fra Danmark, folketællingen fra 1787, er der 34 mænd som bærer Jul (Juul, Juel, Juhl) som første fornavn. Navnet bruges siden som helt almindeligt mandsnavn helt frem til 1900-tallet, hvorefter det dog i midten af århundredet ser ud til brat at gå i glemmebogen.

Hvad spiser Tyskland til jul?

6 opskrifter på tyske juleklassikere

 • Glühwein - ægte tysk julestemning på glas.
 • Lebkuchen - kan du sige honningkager på tysk?
 • Stollen - bag en ægte tysk juleklassiker.
 • Marzipankartoffeln - en anderledes kartoffel.
 • Kandierte Äpfel - når dine æbler skal smage af ren julehygge!
 • Currywurst - en vaskeægte tysk (jule)klassiker.

Hvad spiser man i Amerika til jul?

På det traditionelle julebord i USA finder man ofte stegt kalkun med stuffing. Er du træt af den danske flæskesteg eller and, så prøv at arrangere en julemiddag “the american way”.

Hvem holder jul den 24?

I Skandinavien fejrer vi – i modsætning til i kristne lande i resten af verden – Jesus' fødsel 24. december.

Hvem holder ikke jul?

Det er primært danskere med en anden tro, der ikke deltager i julefesten. Det er både muslimer, jøder, hinduer, Jehovas Vidner og andre trosretninger. Og så er der få ateister, der ikke tror på nogen gud, der også fravælger at fejre jul.

Hvad hedder julemandens 7 rensdyr?

Springer, Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden, Lyn og Rudolf er julemandens rensdyr.