:

Hvad skal forlover gøre?

Índice:

 1. Hvad skal forlover gøre?
 2. Hvad vil det sige at være forlover?
 3. Hvornår holder forloveren tale?
 4. Hvor sidder forloveren i kirken?
 5. Hvem er normalt forlover?
 6. Hvad har brudens mor på?
 7. Hvem holder den første tale ved et bryllup?
 8. Hvem betaler Forloverens tøj?
 9. Hvorfor kysser man bruden når gommen er væk?
 10. Hvem skal føre bruden op?
 11. Hvad må kvinder ikke have på til bryllup?
 12. Hvilke farver må man ikke have på til et bryllup?
 13. Hvad betaler brudens forældre?
 14. Hvad gør brudens mor?
 15. Hvem skål bruden sidde ved siden af?

Hvad skal forlover gøre?

Forloverens rolle i dag Ofte kommer gom og forlover kørende sammen til kirken, og forloveren står ved gommens side i kirken, mens bruden bliver ført op til ham af sin far. Desuden er gommen i de fleste tilfælde ringbærer og skal overrække præsten brudeparrets vielsesringe. Cached

Hvad vil det sige at være forlover?

En forlover, også kaldet en best man, er brudgommens hjælper på bryllupsdagen. En best man skal stå for alt lige fra at arrangere polterabend for brudgommen til at stå for gode selskabslokaler til den store dag. På bryllupsdagen er det forloveren, der overrækker vielsesringene samt hjælper gæsterne med praktiske ting.

Hvornår holder forloveren tale?

Inden forretten er taget af bordet, er der tradition for, at brudens far som den første holder sin tale. Dernæst følger brudgommen. Under resten af middagen, er talerækkefølgen således: Forlover, brudgommens far og så bruden, hvis hun ønsker ordet.

Hvor sidder forloveren i kirken?

Transport til kirken Traditionen tro, så ankommer bruden og gommen til kirken hver for sig. Gommen skal ankomme ca. 30 minutter før vielsen sammen med hans forlover (Best man). De sætter sig så ved alteret i højre side, hvor gommen skal sidde tættest på alteret.

Hvem er normalt forlover?

En forlover er en mand, der af en brudgom er blevet udpeget til at stå gommen bi på bryllupsdagen. Ofte vælges en nær ven, men det kan også være gommens bror eller far.

Hvad har brudens mor på?

Der er ikke nogle deciderede regler for brudens mors påklædning, men man siger, at hvis brudens mor kommer i rødt til brylluppet, er det en blåstempling og velsignelse af ægteskabet. Hvis brudens mor derimod kommer i sort, er det et symbol på at hun ikke anerkender og ønsker ægteskabet.

Hvem holder den første tale ved et bryllup?

Den traditionelle talerække ved et bryllup Taler er værten. I "gamle dage" var det oftest brudens far, men i dag er brud og gom som regel selv værter. Der bydes velkommen, og toastmasteren præsenteres, hvis man har sådan en.

Hvem betaler Forloverens tøj?

Leje af tøj til forloveren og brudepigekjole til brudepigen kan være temmelig dyrt afhængig af brudens og gommens valg. Polterabends og andre udgifter i forbindelse hertil kan beløbe sig op til 10.000 kr. i nogle tilfælde, hvilket du, som brud og gom, heldigvis normalt ikke skal betale noget af!

Hvorfor kysser man bruden når gommen er væk?

#3: Bryllupstraditioner: Kys gommen, når bruden er væk Der er mange traditioner ved brylluppet, der er forbundet med kys. Blandt andet er der tradition for, at de kvindelige gæster skal skynde sig at kysse gommen, hvis bruden forlader sin plads ved bordet.

Hvem skal føre bruden op?

Der er heldigvis mange muligheder. Er du så heldig at have en god stedfar, vil han for langt de fleste brude være det oplagte valg. Alternativt kan du vælge en bedstefar, bror, ven eller et andet familiemedlem. Har du børn, kan du også vælge din søn – uanset alder.

Hvad må kvinder ikke have på til bryllup?

Der er som udgangspunkt 3 klare regler for hvad man IKKE tager på til et bryllup:

 • Du må ikke bære hvidt, den farve er forbeholdt bruden.
 • Din kjole, hvis du er kvindelig gæst må ikke overgå brudens brudekjole.
 • Du må ikke tage jeans/cowboytøj (eller meget afslappet tøj på, f. eks. shorts).

Hvilke farver må man ikke have på til et bryllup?

Som kvindelig gæst skal man være opmærksom på disse tre farver: hvid, sort og rød. De fleste ved, at hvid er no-go, da det typisk er en farve forbeholdt bruden. Også sort er 'forbudt', da det er en sorgens farve, som derfor snarere bruges til begravelser frem for glædelige begivenheder som bryllupper.

Hvad betaler brudens forældre?

Ja, den er god nok; traditionelt betaler brudens forældre for bryllupsfesten, da brudgommen skal spare på sine penge, så han kan forsørge sin kommende kone (og børn). Det vil sige, at brudens forældre tidligere har betalt for mad og drikke og alt, hvad der ellers hører til.

Hvad gør brudens mor?

Traditionen siger, at brudens mor er den sidste, der træder ind i kirken og finder sin plads. Brudens mor står og hjælper bruden med at gøre sig helt klar i våbenhuset, efter gæsterne har sat sig. Herefter ledsages brudens mor til sin plads - ofte af et mandligt familiemedlem.

Hvem skål bruden sidde ved siden af?

Uanset hvad gælder det, at brudeparret naturligvis skal sidde ved siden af hinanden – bruden til venstre for gommen. Til højre for gommen sidder brudens mor, og til højre for hende sidder gommens far. Til venstre for bruden sidder brudens far, og til venstre for ham sidder gommens mor.