:

Hvilket slot er Danmarks største?

Índice:

 1. Hvilket slot er Danmarks største?
 2. Hvor mange herregårde er der på Fyn?
 3. Hvorfor er der så mange herregårde på Fyn?
 4. Hvad er forskellen på et gods og en herregård?
 5. Hvor i Danmark er der flest herregårde?
 6. Hvem er den største jordbesidder i Danmark?
 7. Hvad kaldes en person fra Fyn?
 8. Hvilket slot ejer dronning Margrethe selv?
 9. Hvilke slotte ejer Margrethe?
 10. Hvad er det største gods i Danmark?
 11. Hvad hedder Danmarks smukkeste herregård?
 12. Hvem ejer mest jord i Danmark?
 13. Hvor ligger der flest herregårde i Danmark?
 14. Hvad hedder en vasker på Fyn?
 15. Hvad kalder man en vasker på Fyn?

Hvilket slot er Danmarks største?

Hammershus Slot Den bornholmske attraktion er Nordeuropas største borgruin og et stort trækplaster for turister på klippeøen. Hammershus blev bygget af ærkebiskop Jens Grand og stod færdigt i slutningen af 1200-tallet.

Hvor mange herregårde er der på Fyn?

Du finder hele 123 slotte og herregårde rundt omkring på Fyn. De har været hjem for grever og baroner, og mange er det stadig. Du inviteres ind i de herskabelige gemakker og smukke slotsparker. En del drives udelukkende som land- og skovbrug - her må du nøjes med at beundre dem på afstand. Cached

Hvorfor er der så mange herregårde på Fyn?

* Her ligger herregårdene tæt på den frodige jord, og Fyn har gennem tiden huset mange af landets større godskomplekser, herunder adskillige af enevældens store grevskaber, baronier og stamhuse. Blandt Fyns mange herregårde er der repræsentanter fra århundredernes forskellige perioder og byggestile. Cached

Hvad er forskellen på et gods og en herregård?

Herregård” blev nu mest brugt om gårde, der dels havde været herregårde fra gammel tid, dels stadig udmærkede sig ved størrelsen af bygninger og jord, mens “gods” nu kom til at betyde en samlet ejendom af flere store gårde – eller en (meget) stor landbrugsejendom slet og ret.

Hvor i Danmark er der flest herregårde?

Den højeste koncentration af herregårde findes på Fyn, mens det er på Sjælland, at godserne er størst.

Hvem er den største jordbesidder i Danmark?

Danmarks største jordbesidder, godsejer og lensgreve Bendt Wedell, er kommet økonomisk stærkt gennem coronakrisen. Især godsejerens aktiviteter i Østeuropa har bidraget med solide overskud. Bendt Wedell ejer godserne Frijsenborg og Wedellsborg og er samtidig medejer af flere store landbrugsbedrifter i Østeuropa.

Hvad kaldes en person fra Fyn?

fynbo, sb., -en, -ere, -erne.

Hvilket slot ejer dronning Margrethe selv?

Kongelige Oplevelser

 • Christiansborg Slot.
 • Kronborg Slot.
 • Eremitageslottet.
 • Fredensborg Slot og Slotshave.
 • Kongernes Lapidarium.
 • Amalienborg Slot og Amaliehaven.
 • Bernstorff Slot og Slotshave.
 • Frederiksborg Slot og Slotshave.

Hvilke slotte ejer Margrethe?

En række af de slotte, der ejes af staten, står til rådighed for kongehuset. Det gælder Amalienborg, Christiansborg Slot, Fredensborg Slot, Sorgenfri Slot, Graasten Slot og Eremitageslottet. Traditionelt bor dronningen på Amalienborg om vinteren, mens forår og efterår bruges på Fredensborg Slot.

Hvad er det største gods i Danmark?

Nummer 1. Christian Moltke står i spidsen for landets største gods, Bregentved midt på Sjælland. Greven er midt i generationskifte, hvor han overdrager Bregentved til sin søn, greve Frederik Moltke.

Hvad hedder Danmarks smukkeste herregård?

Med 16 procent af stemmerne har Voergaard i Nordjylland vundet konkurrencen om at blive ”Danmarks Smukkeste Herregård.” Voergaard vinder blandt 17 kandidater fra hele landet – kun et mulehår foran Lynderupgård ved Viborg, mens Ledreborg ved Roskilde kom på tredjepladsen.

Hvem ejer mest jord i Danmark?

Privatpersoner og interessentskaber ejer 80 pct. af Danmarks samlede areal, mens virksomheder og selskaber ejer 8 pct. og det offentlige ejer 9 pct.

Hvor ligger der flest herregårde i Danmark?

Den højeste koncentration af herregårde findes på Fyn, mens det er på Sjælland, at godserne er størst. En del danske større godser, proprietærgårde og landsteder, f. eks.

Hvad hedder en vasker på Fyn?

Mens det andre steder i landet går under betegnelsen at få en 'vasker', er det 'sul', du får, når du bliver væltet omkuld og klasket i ansigtet med sne.

Hvad kalder man en vasker på Fyn?

Man kan blive sulet eller sule nogen. Det er det samme som udtrykket 'at få en vasker', altså at blive vasket med sne i ansigtet.