:

Hvad er Munkebo kendt for?

Índice:

 1. Hvad er Munkebo kendt for?
 2. Hvad er der i Munkebo?
 3. Kan man bade i Munkebo fjord?
 4. Hvem har ejet Munkebo Kro?
 5. Hvorfor hedder det Munkebo?
 6. Hvor gammel er Munkebo?
 7. Hvorfor hedder Munkebo Munkebo?
 8. Hvor høj er Munkebo Bakke?
 9. Hvad hedder en person fra Munkebo?
 10. Hvornår brændte Munkebo Kro?

Hvad er Munkebo kendt for?

Munkebo er først og fremmest kendt for Lindøværftet, der siden flytningen fra Odense i 1959 har haft adresse i byen. CachedLignende

Hvad er der i Munkebo?

Få mere at vide om vores anmeldelsespolitik.

 1. Munkebo Miniby. Specialmuseer. Af 564karinr. Virkelig en god og hyggelig oplevelse at se Munkebo Miniby. ...
 2. Johanne Haubro. Gallerier. Af annireng2018. Munkebo kro. ...
 3. Kirsten Lajer. Gallerier.
 4. Kirsten W Rasmussen. Gallerier. Få mere at vide om dette indhold.

Kan man bade i Munkebo fjord?

Der er ingen rigtig strand ved Munkebo, men vil man i vandet er der flere badebroer, man kan benytte. Ellers kan man købe en billet til byens svømmehal. Der er ikke langt til Kerteminde, hvor den populære Nordstranden ligger. Det er en fin børnevenlig sandstrand, hvor man skal et godt stykke ud, før det bliver dybt. Cached

Hvem har ejet Munkebo Kro?

Sammen med sin kone, Iben Germundsson, har han siden 2016 været ejer af Munkebo Kro, som parret købte af erhvervsmanden Ludwig Brechmann fra Odense. Inden de købte kroen, havde de forpagtet den i to år.

Hvorfor hedder det Munkebo?

Munkebo betyder sandsynligvis "munkenes boder", og refererer ifølge traditionen til den række sammenbyggede småhuse på Fjordvej, som i en eller anden form har ligget der gennem adskillige hundrede år.

Hvor gammel er Munkebo?

Har det oprindelige Munkebo ikke en officiel dåbsattest, så kan man i hvert fald sige, at det moderne Munkebo blev født 12. december 1956. Denne dag informerede Landbrugsministeriet sognerådet om, at A.P. Møller planlagde ”at købe arealer ved Odense Fjord for at an- lægge en dok til bygning af store tankbåde".

Hvorfor hedder Munkebo Munkebo?

Munkebo betyder sandsynligvis "munkenes boder", og refererer ifølge traditionen til den række sammenbyggede småhuse på Fjordvej, som i en eller anden form har ligget der gennem adskillige hundrede år.

Hvor høj er Munkebo Bakke?

Munkebo Bakke blev dannet i istiden af materialer fra Kertinge Nor, da isen standsede ved Bakken. Smeltevandet dannede Odense Fjord. Selve bakken er 58,4 meter høj og på toppen knejser udsigtstårnet stolt som et vartegn på Bakkens store betydning gennem alle tider.

Hvad hedder en person fra Munkebo?

- Jeg har altid ment, at munkebejser har en klang af bajere, plebejer og den slags. Så jeg har altid holdt mig til udtrykket munkeboer, siger Hansborg-Sørensen.

Hvornår brændte Munkebo Kro?

Munkebo Kro efter brand oktober 1977 anstiftet af pyroman.