:

Hvordan skriver man en tale til gommen?

Índice:

 1. Hvordan skriver man en tale til gommen?
 2. Hvad siger gommens far i sin tale?
 3. Hvornår er gommens tale?
 4. Hvor lang tid må gommens tale være?
 5. Hvad skal gommen have på?
 6. Hvordan startet man en tale?
 7. Hvem skal takkes i gommens tale?
 8. Hvad skal man sige i en tale?
 9. Hvad skal gommens far have på?
 10. Hvad skal gommen huske?
 11. Hvad skal gommens mor have på?
 12. Hvad giver gommen sin brud?
 13. Hvad giver gommen til sin brud?
 14. Hvordan laver man en sjov tale?
 15. Hvad starter en tale med?

Hvordan skriver man en tale til gommen?

En god tale er en god fortælling En god tale er dybest set en god fortælling. Det er derfor altid en rigtig god idé at finde de søde og sjove historier frem fra jeres tid sammen. Udvælg gerne tre historier, der illustrerer, hvorfor du faldt du for gommen. Du må gerne drille ham lidt på en sød måde.

Hvad siger gommens far i sin tale?

Bryllupstale gommens far Indledningsvis fortæller du lidt om hvor meget du har glædet dig til brylluppet, hvor glad og stolt du var i kirken/på rådhuset/ på stranden/eller hvor nu vielsen foregik. Du har set frem til festen og nyder den gode stemning, der hvor festen holdes.

Hvornår er gommens tale?

Inden forretten er taget af bordet, er der tradition for, at brudens far som den første holder sin tale. Dernæst følger brudgommen. Under resten af middagen, er talerækkefølgen således: Forlover, brudgommens far og så bruden, hvis hun ønsker ordet.

Hvor lang tid må gommens tale være?

Undgå lange historier om dig selv og begræns din taletid til 5-10 minutter. Det er dræbende for de øvrige gæster, hvis du står og taler i 30 minutter. Prøv at se om du ikke kan få lidt humor med i din tale, det giver en god stemning under og efter talen. Cached

Hvad skal gommen have på?

 • I Danmark er det blevet almindeligt at gommen iklæder sig et jakkesæt på sin bryllupsdag. ...
 • Smokingen minder meget om jakkesættet, og teknisk set er det også et jakkesæt. ...
 • Kjole og hvidt er den mest formelle dresscode, vi har i dag.

Hvordan startet man en tale?

Når du skriver talen, skal du luge ud i det du vil sige. Vælg ét fokus, der skal interessere dit publikum fra begyndelsen. Undgå for mange detaljer og lange forklaringer – de opfanges som regel ikke af tilhørerne. Gentag gerne det du siger – sig det du vil sige, sig det og sig at du har sagt det.

Hvem skal takkes i gommens tale?

Når du starter gommens tale, så er det meget almindeligt at starte med at takke brudens forældre og gæsterne til brylluppet. Derefter er det altid en god icebreaker, hvis du starter med en sjov kommentar eller joke. Du skal dog ikke føle dig presset til det, og det er lige så fint at begynde med en skål.

Hvad skal man sige i en tale?

Hvad er målet med din tale – taler har et enkelt budskab. At sige tak, at overtale til en bestemt holdning, at udtrykke en mening, at fortælle om en begivenhed…. osv. Tænk din tale som hvis du skulle ringe til den du holder talen til, men alle kan lytte med.

Hvad skal gommens far have på?

 • 1: Det sikre valg – Jakkesættet. I Danmark er det blevet almindeligt at gommen iklæder sig et jakkesæt på sin bryllupsdag. ...
 • 2: Det formelle valg – Smokingen. Smokingen minder meget om jakkesættet, og teknisk set er det også et jakkesæt. ...
 • 3: Det højtidelige valg – Kjole og hvidt.

Hvad skal gommen huske?

Du skal huske at det også er din store dag. Det er vigtigt at det sæt tøj du har på er noget som passer til din personlighed og noget du føler dig tilpas i. Dog vil rådet herfra være, at sørge for at de farver du vælger passer sammen.

Hvad skal gommens mor have på?

Mødrene til bruden og brudgommen skal kende brylluppets stil og vælge en kjole, der passer godt sammen med resten af ​​brylluppet. For eksempel, hvis brylluppet er formelt, og brudekjolen og brudepigernes kjoler alle er i gulvlængde, bør mødrene til brudgommen og bruden vælge en gulvlang kjole, der er mere formel.

Hvad giver gommen sin brud?

Det kan være et flot smykke, en hyggelig overraskelse i form af en oplevelse eller - som sagt – hvorfor ikke begge dele? Den mest normale morgengave til gommen er et smykke, oftest i form af en halskæde, et par personlige manchetknapper, et armbånd, en slipsenål eller lignende.

Hvad giver gommen til sin brud?

At brudeparret giver hinanden en morgengave morgenen efter deres bryllup, er faktisk en meget gammel tradition. I gamle dage var det dog kun gommen, som skulle give sin brud en gave. Det kunne enten være en større mængde penge eller et stykke af sin egen jord eller hytte.

Hvordan laver man en sjov tale?

Gode idéer og fif til talen

 1. Tænk over, hvad din pointe er – uden en rød tråd risikerer du, at talen bliver rodet.
 2. Vær personlig og gerne sjov, men undgå de værste pinligheder og afsløringer.
 3. Gør det (relativt) kort – taler må som en tommelfingerregel maksimalt vare 10 minutter, så begræns dig.

Hvad starter en tale med?

Undgå at indlede med floskler som “jeg er jo ikke taler” eller “så er vi omsider nået til den store dag”. Floskler kan bruges til at blive vendt om “jeg er jo taler”. Altid godt at indlede med et godt grin og en oneliner, så har du publikum med dig. En metafor man ofte bruger er at talen skal have form som en fisk.