:

Hvilket tøj gik man ii 60 erne?

Índice:

 1. Hvilket tøj gik man ii 60 erne?
 2. Hvor køber man hippie tøj?
 3. Hvad er 70 er tøj?
 4. Er vintage tøj brugt?
 5. Hvornår er tøj vintage?
 6. Hvad kendetegner en hippie?
 7. Hvad er hippier imod?
 8. Hvad er 90 er tøj?
 9. Hvad er 80 er tøj?
 10. Hvorfor lugter genbrugstøj?
 11. Hvad betyder ordet vintage?
 12. Hvad er forskellen på vintage og retro?
 13. Hvilket tøj havde man på i 70 erne?
 14. Hvad er hippierne kendt for?
 15. Hvordan så hippierne ud?

Hvilket tøj gik man ii 60 erne?

Moden i 1960'erne dikterede korte kjoler til pigerne og kravelangt hår til drengene. Kjolelængden susede imidlertid op og ned gennem årtiet; fra mini, til maxi - og med "midi"- længden midt imellem. I midten af 1960'erne blev tøj med mønstre, inspireret af kunsbevægelsen Optical Art - eller OpArt - den store dille. Cached

Hvor køber man hippie tøj?

Her finder du tøj og kostumer, der er inspireret af 1960'erne. Moden og tøjet fra dette årti bliver husket for den afslappede hippiestil, bastik, blomstrede mønstre, brune nuancer og kulørte farver. Ungdommen blev både kendt som hippier og blomsterbørn. Cached

Hvad er 70 er tøj?

Få noget 70'er tøj eller disco tøj her på shoppen, vi har disco udklædning til både kvinder og mænd. – 70'erne var et årti hvor kodeordene var kærlighed, fred, sammenhold og fri sex.

Er vintage tøj brugt?

Vintage tøj kan både være brugt, men der kan også findes vintage tøj i ny stand, med mærke i. Dette kaldes, at tøjet er deadstock.

Hvornår er tøj vintage?

Vintage eller 2nd Hand? Indtil for nogle år siden galt vintage tøj for at være alt fra 1920- 1979. Men i mange sammenhænge regner man med generationer, og da en generation er ca. 25 år, så vil det jo svare til 1995.

Hvad kendetegner en hippie?

Ordet hippie kommer fra amerikansk-engelsk hippie, afledt af hip 'med på noderne'. Som fællestræk kan nævnes en positiv holdning til individets selvudfoldelse, bl. a. gennem brug af euforiserende stoffer, og en negativ holdning til forbrugersamfundet og dets falske virkelighed.

Hvad er hippier imod?

Et af kendetegnene for hippierne var, at de var imod den materielle grådighed i samfundet. De var imod 8 til 16-job og jagten på profit. Hippierne var ikke-voldelige og antimilitaristiske. Deres slogan var: 'Make love, not war'.

Hvad er 90 er tøj?

90'er tøjet bestod af mavebluser, kassebukser og hip hop. Nøgleordene der beskriver tøjstilen var ord som provokerende og revolutionerende.

Hvad er 80 er tøj?

Punker kom frem i 80'erne, med det lidt bizare tøj. 80'erne er farverig med neon farver, leggins, benvarmer, store øreringe og stramtsiddende tøj. 80'er hår var også specielt, farverigt og lidt vild. Så en 80'er udklædning skal indeholde noget af dette.

Hvorfor lugter genbrugstøj?

Vi kan ikke undslippe det – brugt tøj er brugt tøj. Det vil altså sige, at en eller flere har haft tøjet før dig, og derfor kommer tøjet oftest med et menneskelig aftryk - i form af en fremmed lugt (eller duft, om man vil)

Hvad betyder ordet vintage?

Vintage stammer oprindeligt fra vinverdenen, hvor man omtaler ældre vine som vintage. Dog er ordet braget frem i forskellige brancher, som fx møbler, bøger og tøjbranchen især.

Hvad er forskellen på vintage og retro?

Hvis et stykke tøj er originalt tilvirket i perioden, så betegnes det som vintage, hvis det derimod er nyt og ligner noget fra en anden, tidligere, periode er det retro.

Hvilket tøj havde man på i 70 erne?

FLIPPERE OG HIPPIER MED GENBRUG, FARVER, UNISEX OG INGEN BH Af respekt for dem måtte man bruge tøjet helt op. Det var også moderne at udtrykke sig politisk, og det kom også til udtryk i påklædningen. Meget af moden var stadig inspireret af amerikanske tendenser, eksempelvis hotpants, buksedragter og denimstoffer.

Hvad er hippierne kendt for?

Et af kendetegnene for hippierne var, at de var imod den materielle grådighed i samfundet. De var imod 8 til 16-job og jagten på profit. Hippierne var ikke-voldelige og antimilitaristiske. Deres slogan var: 'Make love, not war'.

Hvordan så hippierne ud?

Med langt, fedtet hår, peace-tegn og flagrende, kulørt tøj gjorde de såkaldte hippier eller blomsterbørn op med forældregenerationens tro på autoriteter, forstokkede sociale normer og det materialistiske samfund, som Vesten i deres øjne havde udviklet sig til.